.
                     COMOMEER   
                               
   
      de parel onder de Italiaanse meren

  Brunate - Comomeer in Italie


Het pittoreske Brunate ligt circa 500 meter boven de stad Como. Door de unieke ligging staat het dorp bekend als het "Balkon van de Alpen
". Brunate biedt op heldere dagen fraaie uitzichten over Como, het meer, Lombardije en, in de verte, de Apennijnen en de Westelijke Alpen. Vanaf het fontein van Pissarottino heb je het mooiste uitzicht op het Comomeer en de bergen in de omgeving.
 
Het dorp is gemakkelijk bereikbaar vanuit Como
met de beroemde kabelbaan van Brunate. De funicolare vertrekt vanaf het kabelbaan station aan de Piazza de Gasperi in Como. Een spectaculaire rit brengt je in circa zes minuten naar het centrum van Brunate. Op de website van Funicolare Como staat een handige dienstregeling van de kabelbaan.

     

  Uitzicht op de stad Como vanuit Baradello in Brunate

 Bezienswaardigheden 

Naast een interessante oude kerkjes, zoals de 14 eeuwse Sant 'Andrea Apostolo is de Faro Voltiano toch wel het meest bijzondere gebouw. Deze "vuurtoren" is  vernoemd naar de beroemde natuur- kundige, Alessandro Volta.  

    
 Monte Boletto & Bolettone

Vanuit Brunate is er een wandelpad dat je in circa  twee uur naar de toppen van de Monte Boletto en de Monte Bolettone brengt.   


Grotere kaart weergeven