hetCOMOMEER   
                                de parel onder de Italiaanse meren

  Gravedona aan het Comomeer


 Gravedona aan het Comomeer

Watersportcentrum
Het charmante plaatsje Gravedona heeft eigenlijk twee gezichten, allereerst een oud stadje met historische bezienswaardigheden en smalle steegjes. Daarnaast is het een belangrijk centrum voor populaire watersportactiviteiten, waaronder zeilen, windsurfen en waterskien. Tijdens het hoogseizoen is het een van de drukst bezochte plaatsjes langs het Comomeer en populair onder watersporters.

Gravedona is fraai gelegen in een halfronde baai, en heeft een  lange promenade die uitkomt bij een kleine haven. Tijdens de warme zomermaanden is de boulevard van het stadje een van de gezelligste plekken aan het Comomeer, met veel activiteiten en live muziek in de cafe's en op de terrassen langs het Como-
meer.

Bezienswaardigheden
De belangrijkste releigieuze bezienswaardigheid is zonder meer
de Santa Maria del Tiglio, een kerk uit 12e-eeuw, die wordt gezien als een van de mooiste Romaanse bouwwerken in de omgeving van het Comomeer. Het kleine Gravedona is sowieso goed voorzien van oude religieuze gebouwen met o.a. de Santa Maria delle Grazie, Ss. Gusmeo e Matteo en de Chiesa di San Vincenzo.  Het mooiste, niet-religieuze, gebouw is Palazzo Gallio dat stamt uit de 16e-eeuw. Het Palazzo staat op een fraaie locatie, direct aan het Comomeer en wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor evenementen en festiviteiten.

Hotels, B&B's en Appartementen
In Gravedona vind je naast een aantal goede hotels, ook een paar betaalbare bed&breakfast accommodaties. Daarnaast zijn er vakantiehuizen en appartementen te huur. Een comfortabele vakantiewoning is Casa Gravedona, dat op loopafstand ligt van het Comomeer.  

Campings
Er is momenteel geen camping aanwezig binnen de gemeente- grenzen van Gravedona, maar op circa 2 km naar het zuiden ligt het plaatsje Dongo dat beschikt over 4 campings, en 2 km noordelijk ligt Domaso met maar liefst 10 campings.

   
Tip - Agriturismo La Sorgente


Overnachten in een ruim appartement op een sfeer- volle Italiaanse boerderij. Agriturismo la Sorgente ligt op een hoogte van 530 m,  vlakbij Gravedona. Met fraaie uitzichten over het Comomeer vanaf  het balkon.
  Tip - Restaurant CardinelloRestaurant Cardinello
is een van de betere restaurants in Gravedona. Uitgebreide menukaart met streek- gerechten, met o.a. vis uit het meer, maar men serveert ook pizza's. Probeer eens de heerlijke risotto met baars
.