hetCOMOMEER
de parel onder de Italiaanse meren


Het schilderachtige vissersdorpVarenna

LombardijeHet authentieke Varenna ligt op een prachtige locatie, aan de oever van het meer. Het fotogenieke plaatsje is een van de hoogtepunten tijdens een vakantie aan het Comomeer. De prachtige uitzichten, de historische gebouwen en de, tot flaneren, uitnodigendepromenade trekt veel toeristen. . En terecht, want een bezoek aan Varenna is een aangename ervaring.Via oude steegjes en trappen bereikt u een plein waar de
14e- eeuwse Chiesa di San Giorgio te vinden is. Een bijzondere
bezienswaardigheid is de prachtige muurschildering van de beroemde beschermheilige Christoffel aan de buitenkant van deze kerk. Ook binnen in de Chiesa di San Giorgio zijn een aantal unieke fresco's te bezichtigen.

Bezoek ook de St. Giovanni Battista (een van de oudste kerken in de omgeving van het Comomeer) ende lieflijke 17e-eeuwse St. Maria della Grazie.


Accommodaties Varenna
De website van Booking.com biedt een een handig en gevarieerd overzicht van hotels, B&B' en andere overnachtingsmogelijkheden in het Varenna. Voor vakantiehuizen en appartementen is de site van Interhome de beste keuze.

Plattegrond/map VarennaReistip - Villa Monastero

Villa Monastero is een voormalig kloosterdat in 17e eeuwdoor de familie Mornico tot een luxueus verblijf werd verbouwd. In de zomer zijn de prachtige villa en het omringende park voor toeristen toegangelijk.

Reistip -Ristorante Varenna

Verse vis uit het Comomeer eet u bij Ristorante Vecchia Varenna. Ook voor streek- gerechten kunt u bij dit uitstekende restaurant terecht. Vanaf het terras heeft u een mooi uitzicht over het water.